Zo creëer jede perfecte lichtinvalin huis

Nu de dagen lichter zijn en de zon veel schijnt is het wel zo fijn om dat binnenvallende licht onder controle te kunnen houden. Met de juiste raamdecoratie creëer je de perfecte lichtinval in huis. We laten je in dit blog graag de mooiste mogelijkheden zien om binnenvallend zonlicht te filteren.

Silhouette® Shades: stoffen lamellen

Silhouette® Shades bestaan uit twee zachte laagje stof met daartussen horizontale lamellen van stof die de buitenste twee lagen met elkaar verbinden. Hierdoor zijn Silhouette® Shades een rolgordijn, jaloezie én in-between in één. Deze stijlvolle vorm van raamdecoratie verandert fel zonlicht in zacht en diffuus licht. Door eenvoudig de lamellen te tuimelen kun je nog meer genieten van het natuurlijk daglicht. Het licht verspreidt zich in gelijke mate door de kamer terwijl de felheid, schittering en UV-straling gefilterd wordt. Met Silhouette® Shades heb je controle over privacy, maar kun je ook genieten van mooi uitzicht naar buiten in de geopende stand.

Goed om te weten: Silhouette® Shades zijn verkrijgbaar in zachte wittinten, eigentijdse grijstinten of natuurlijke aardse tonen en vormen zo een perfecte aanvulling op een klassiek, industrieel, basic, landelijk of modern interieur.

Subtiele filtering met in-betweens

In-betweens, de naam zegt het al, zitten tussen vitrage en overgordijnen in. Hierdoor zijn het lichtdoorlatende gordijnen die qua stofdikte dus tussen gewone gordijnen en vitrages in zitten. Een in-between is transparant, maar door de manier van weven en draadkeuze is de stof voller, met als eigenschap dat je door de gordijnen wel naar buiten, maar niet naar binnen kunt kijken. Door deze fijne stof komt zonlicht mooi diffuus naar binnen en wordt het licht aangenaam verspreid door de ruimte. In onze collectie vind je diverse in-between stoffen, mét of zonder dessin.

Raamdecoratie combineren voor volledige controle

Door verschillende soorten raamdecoratie met elkaar te combineren kun je de lichtinval helemaal perfect bepalen. Dubbele raamdecoratie dus, voor dubbel zo mooi licht in huis. Wat combinatievoorbeelden: in-betweens met gevoerde gordijnen, waardoor je overdag de lichtinval kunt filteren en ’s avonds alle privacy hebt. Of Duette® Shades met gordijnen voor een luxe uitstraling en weer diezelfde voordelen van licht filteren en privacy.

Een perfecte lichtinval in huis creëer je dus met de juiste (combinatie van) raamdecoratie. Wil je meer weten? Kom eens langs in onze winkel, daar kunnen we je alle mogelijkheden laten zien en helpen wij je met het maken van de juiste keuze voor jouw interieur.

ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.