blogs
14 april, 2022

Zonwering voor de zomermaanden: rolgordijnen en multishades

Zonwering voor de zomermaanden: rolgordijnen en multishades


We hebben er al even van mogen genieten, maar hopen de zon nog veel vaker te zien in de komende maanden. Een goed moment om te kijken naar praktische veranderingen in je huis. Op welke manier valt het licht binnen in de hoogzomerdagen, en hoe houd je het koel in huis? Goede zonwering doet zijn werk en kan je huis een stuk aangenamer maken tijdens warme dagen. We vertellen je in deze blog meer over de voordelen van rolgordijnen en multishades.

Rolgordijnen basic? Totaal niet! Je kunt tegenwoordig kiezen uit honderden kleuren, dessins en stoffen. Want geen ruimte en raam is hetzelfde. Het aanbod stoffen is daarom zo groot. Voor iedere stijl, maar ook voor elk transparantieniveau, van lichtdoorlatend tot verduisterend, is er een passende keuze. In de onderstaande afbeelding zie je hoe mooi het rolgordijn samengaat met de kleuren in het interieur. De lichte kleur vormt met de zachte muurkleur een basis voor het opvallende behang en de donkere meubels en accessoires.bha-2022-Q1-Gemak_00048.jpg

Je kunt natuurlijk ook het omgekeerde toepassen: een rolgordijn met felle kleur of opvallende print is een eyecatcher in een rustig interieur. Omdat rolgordijnen eenvoudig van structuur zijn, worden ze nooit too much.
 

Mooie details

De diverse afwerkingsopties bieden je de mogelijkheid om je raamdecoratie je eigen persoonlijke draai te geven, van naturel tot chique! Denk aan decoratieve onderlatten in hoogglanskleuren of natuurlijke houten details en een moderne metallic look. Dit zorgt voor extra contrast en geeft een luxe uitstraling.
bha-2022-Q1-Gemak_00037.jpg


Verrassende variatie met Multishades

Zoek je net even wat anders? Het antwoord is multishade. Deze rolgordijnen onderscheiden zich doordat je de transparante en verduisterende stroken stof van multishades over elkaar kunt schuiven. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel natuurlijk licht er binnenkomt en hoeveel je van binnenuit en van buitenaf kunt zien.​​​​​​​

NL-Label-2020-Wabi Sabi 2.jpg

De multishade is tegenwoordig verkrijgbaar in mooie texturen. Een multishade met houtmotief of goud passen bij de natuurlijke trend van nu, of een luxere hotelchic uitstraling. Voor een rustige basis is er ook keuze uit lichte natureltinten. Tip: combineer de verschillende stoffen en kleuren voor een gedurfd contrast of juist een harmonieuze ton-sur-ton combinatie.
 

Slimme zonwering

Veel raamdecoratie is automatisch bedienbaar, zoals met PowerView® Automation voor Luxaflex® of Bliss Motorisation voor NL Label producten. Hiermee open en sluit je je raamdecoratie naar jouw wensen − gewoon met een druk op de knop , een mobiele app of je stem. PowerView® bedien je via je WiFi en Bliss verbind je met Bluetooth. De werking is vervolgens hetzelfde: via de app of afstandsbediening stel je in wanneer je zonwering automatisch opent, sluit of aanpast aan het zonlicht. Of je nu thuis bent of niet. Bovendien kun je de bediening koppelen aan je bestaande smart home systeem, zoals Google Assistent of Apple HomeKit. ​​​​​​
powerview

Ook slim: de collecties worden ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en veiligheid. Wil je meer weten over onze collecties rolgordijnen en multishades? Kom langs in de winkel, onze opgeleide adviseurs helpen je graag!